Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Danmarks kamp mod det ubehagelige tiggeri

Gennem århundreder har den danske statsmagt kæmpet mod tiggeri. Tidligere fordi det blev anset for at være ukristeligt, og i dag fordi man mener, at det skaber utryghed.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

60 dages ubetinget fængsel og udvisning.

Det var dommen til en 40-årig litauer, da han i februar i år stod tiltalt i Højesteret for gentagne gange at have tigget i Danmark og for at være rejst ulovligt ind i landet. Han havde blandt andet rakt et papkrus...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Arkivar, Københavns Stadsarkiv
Peter Wessel Hansen er ph.d. i historie og arkivar ved Københavns Stadsarkiv. Han har netop udgivet bogen ”Tiggeri forbudt” i Aarhus Universitetsforlags serie "100 Danmarkshistorier".

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu