Krop & Sind
Foto:Jakob Arnholtz/Biofoto/Ritzau Scanpix

Danskerne trænger til den sunde natur

Under corona-nedlukningerne fik mange danskere sunde udendørsvaner, men en del er nu faldet tilbage til et mere mageligt indendørsliv. Og det er en skam, for naturen kan gøre os en masse godt.

Krop & Sind
Foto:Jakob Arnholtz/Biofoto/Ritzau Scanpix

Vinterbadning, shelterture, vandring, kajak og cykling.

Det var nogle af de mange friluftsaktiviteter, danskerne tyede til, da landet i 2020-2022 oplevede at blive lukket ned ad flere omgange. Nedlukningerne var en ubehagelig oplevelse for de fleste, fordi mange selvfølgeligheder - som at mødes med andre mennesker - pludselig ikke længere var så...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Lektor, Syddansk Universitet
Søren Andkjær er lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, SDU. Han forsker især i friluftsliv som kulturelt fænomen og uderummets betydning i et sundhedsmæssigt perspektiv.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu