Samfund & Individ
Foto: Daniel James

Er Europa i mål med LGBT-tolerance?

LGBT-personer lever under vidt forskellige forhold på tværs af Europa, både når det kommer til rettigheder og social tolerance. Se det nye jerntæppe på kortet.

Samfund & Individ
Foto: Daniel James
Læsetid: Ca. 2 min.

Mens København måske stadig har tømmermænd efter pride-ugen, og Viborg og Sønderborg gør sig klar til fest på lørdag, er der knap så meget at fejre i den anden ende af vores europæiske andedam.

Der er enorm forskel på situationen for LGBT-personer...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu