Samfund & Individ
Illustration: Oline Jessen. Foto: Wikimedia.

Fire små tidslommer i Europa

Nationer er en flygtig størrelse i det store historiske perspektiv: Grænser flytter sig, imperier synker i grus, og nye opstår. Men en håndfuld europæiske mikrostater har overlevet på langs ad århundrederne, fra reformation og religionskrige til de moderne nationalstaters fødsel i 1800-tallet.

Samfund & Individ
Illustration: Oline Jessen. Foto: Wikimedia.

Har du hørt, at der er folkeafstemning om en ny grundlovsændring i Liechtenstein på søndag? Formentlig ikke. Europas miniputstater fylder af gode grunde ikke så meget i mediedækningen af Europa og europæisk politik.

Mens revolutioner og verdenskrige har hærget Europa og ændret på landegrænser og statsdannelser op gennem århundrederne, har fire...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Professionshøjskolen Absalon
Lars Hovbakke Sørensen er lektor, ph.d. ved Professionshøjskolen Absalon og blandt andet forfatter til bogen Europas historie - fra oldtiden til i dag (2020), hvor han sammenligner den historiske og politiske udvikling i de europæiske lande.  
Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

ANBEFALET TIL DIG

Menu