Idé & tro
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Grundtvig var 1800-tallets rockstjerne

Den 2. september 1872 sov salmedigter, præst og meningsdanner Nicolai Frederik Severin Grundtvig ind efter 88 år på Guds grønne jord. I sin samtid var han hadet og frygtet, elsket og beundret. Og i dag, 150 år efter, er han måske mere levende end nogensinde.

Idé & tro
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Orglets toner til ”Krist stod op af Døde” brusede ud ad de åbne døre i Vartov Kirke og mødte en menneskemængde i sorg. Hovedstaden flagede på halv, og både bønder og borgere fra hele landet var mødt op for at tage en sidste afsked. Næsten en fjerdedel af kongerigets præster deltog, sammen med kongehuset og repræsentanter fra regeringen.

I...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aarhus Universitet
Katrine Frøkjær Baunvig er lektor og leder af Center for Grundtvigforskning ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, ph.d. og cand.mag. Baunvigs forskning angår (som Grundtvig forfatterskab) social sammenhængskraft i en bred forstand – i kærlighedsrelationer, religiøse fællesskaber eller i nationer.

ANBEFALET TIL DIG

Menu