Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix

Halvlegspausen – fra regelbytte til reklameindustri

Den vigtigste del af en fodboldkamp er de midterste 15 minutter, hvor spillerne slet ikke er på banen. I hvert fald i international topfodbold, hvor reklameindtægterne tegner sig for en stor del af finansieringen. Men halvlegspausen er meget ældre end tv-reklamerne - ja faktisk ældre end selve fodboldreglerne.

Kunst & kultur
Foto: Ritzau/Scanpix

Da FC Københavns spillere i sidste uge gik til halvleg, var de godt på vej mod en sejr over storholdet PSV Eindhoven i den europæiske Conference League. Det danske hold førte sensationelt 3-1 på udebane. Men efter pausen var kampen en helt anden. Hollænderne var klart bedst i 2. halvleg og fik vendt opgøret, der sluttede uafgjort 4-4.

Fodbold er, som...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Historiker
Svend Rybner er historiker med speciale i fodbold og Spanien. Han har skrevet talrige artikler og bøger om de to emner og er formand for filmfestivalen ”Shoot! Copenhagen Footbal Festival”.

ANBEFALET TIL DIG

Menu