Samfund & Individ
Peter Marling/Ritzau Scanpix

Idrætsforeninger er en lukket verden for mange indvandrere

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere er langt mindre aktive i idrætsforeninger end etniske danskere. Dermed går indvandrere glip af at deltage i lokale klubfællesskaber. I fitnesscentre, derimod, er de næsten lige så godt repræsenteret som danskerne. Det handler om kultur.

Samfund & Individ
Peter Marling/Ritzau Scanpix

Fitnesscentre er tilsyneladende bedre end idrætsforeninger til at byde indvandrere og deres efterkommere velkommen. Andelen, der træner i kommercielle fitnesscentre, er cirka lige stor blandt etniske danskere og blandt borgere med udenlandsk baggrund.

Sådan...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Professor ved Syddansk Universitet
Professor ved Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Står i spidsen for den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner, Danmark i Bevægelse.

ANBEFALET TIL DIG

Menu