Samfund & Individ
Foto: DR pressefoto

Iværksættere er ikke kun dem, du ser i Løvens Hule

Det er ofte én type iværksætter, der bliver portrætteret i medierne. Og det er et problem, hvis det afskrækker dem, der ikke passer ind i iværksætterstereotypen. F.eks. kvinder.

Samfund & Individ
Foto: DR pressefoto

Mange danskere følger med i iværksætternes store drømme og investorernes overvejelser hver torsdag, når Løvens Hule ruller over skærmen. Iværksætterne - ofte unge, ofte mænd- træder frem foran de fem løver og fortæller om ideer, der kan skaleres, gå globalt og måske gøre dem til millionærer.

Denne form for all or nothing-iværksætteri er ofte den, der repræsenteres i medierne. Men det er langtfra den eneste måde at være iværksætter på.

Og det er et problem, hvis den ensidige beskrivelse i medierne afholder folk, der ikke passer ind i iværksætterstereotypen, fra at give deres iværksætterdrøm en chance. I stedet er der brug for mange flere forskellige rollemodeller. Det mener Kim Klyver, der er professor ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.

Maja Jensen taler med iværksætter-forskeren i denne uges udgave af Tænketanken.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Professor, Syddansk Universitet
Kim Klyver er professor ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet. Han forsker i iværksættere og små virksomheder og deres netværk.

ANBEFALET TIL DIG

Menu