Samfund & Individ
Foto: DR pressefoto

Iværksættere er ikke kun dem, du ser i Løvens Hule

Det er ofte én type iværksætter, der bliver portrætteret i medierne. Og det er et problem, hvis det afskrækker dem, der ikke passer ind i iværksætterstereotypen. F.eks. kvinder.

Samfund & Individ
Foto: DR pressefoto

Mange danskere følger med i iværksætternes store drømme og investorernes overvejelser hver torsdag, når Løvens Hule ruller over skærmen. Iværksætterne - ofte unge, ofte mænd- træder frem foran de fem løver og fortæller om ideer, der kan skaleres, gå globalt og måske gøre dem til millionærer.

Denne form for all or nothing-iværksætteri er ofte den, der repræsenteres i medierne. Men det er langtfra den eneste måde at være iværksætter på.

Og det er et problem, hvis den ensidige beskrivelse i medierne afholder folk, der ikke passer ind i iværksætterstereotypen, fra at give deres iværksætterdrøm en chance. I stedet er der brug for mange flere forskellige rollemodeller. Det mener Kim Klyver, der er professor ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.

Maja Jensen taler med iværksætter-forskeren i denne uges udgave af Tænketanken.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Professor, Syddansk Universitet
Kim Klyver er professor ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet. Han forsker i iværksættere og små virksomheder og deres netværk.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu