Krop & Sind
Foto: William Phipps, Dušan veverkolog, Rendy Novantino, CHUTTERSNAP og Edgar Soto. Illustration: Lotus Pedersen

Julegaven løser et afgørende problem i menneskets natur

Julen er gavernes fest; men hvad skal alt det gaveri gøre godt for? Er det andet end grasserende forbrugerisme? Ja, for julegaven løser et afgørende problem i vores indre abevæsen - at vi er egoistiske, men samtidig helt afhængige af fællesskabet. Med julegaven giver vi nemlig noget af os selv og reetablerer tilliden til de andre og gruppen.

Krop & Sind
Foto: William Phipps, Dušan veverkolog, Rendy Novantino, CHUTTERSNAP og Edgar Soto. Illustration: Lotus Pedersen

”Nu er det jul igen og nu er det jul igen; men julen varer ikke længe. Til gengæld koster den mange penge.” Det er let at skrive smædevers om julen og det forbrug, der i denne del af verden er blevet en uomgængelig del af den. Hvad skal gaveriet dog gøre godt for?

Jeg ser anderledes på det.

Julegaven har stor betydning for familiær...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Ph.d. og lektor i religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Han arbejder med græsk og romersk filosofi og religion, tidlig kristendom og jødedom samt grundlæggende videnskabsfilosofiske og erkendelsesteoretiske problemstillinger, ligesom han arbejder med evolutionsteori på kultur og samfund. Han har et betydeligt internationalt forfatterskab, men bidrager også som debattør og ekspert i den offentlige debat i Danmark.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu