Idé & tro
Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix, Wikimedia og Annie Spratt. Illustration: Lotus Pedersen

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg, og er der mandler i deres risalamande? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig faktisk hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Idé & tro
Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix, Wikimedia og Annie Spratt. Illustration: Lotus Pedersen

Rend mig i traditionerne. Sådan kaldte Leif Panduro sin berømte bog fra 1958. Og som et barn af 1970’erne, en tid med opbrud og opgør med alt, der bare lugtede lidt af ”plejer”, og med et skolepensum, hvor Panduro og ligesindede var faste indslag, burde jeg måske ikke gå så meget op i traditioner.

Eller måske er det netop derfor, at jeg altid...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Marie Vejrup Nielsen er lektor ved afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Hun forsker i kristendom i dag – særligt folkekirken, men også øvrige kristne trossamfund og strømninger inden for samtidsreligion generelt.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu