Krop & Sind
Kærlighed er et kemisk mylder i vores hoveder
Illustration: Lotus Pedersen

Kærlighed er et mylder af kemiske stoffer

Forskningen ved en del om, hvad forelskelse og kærlighed sætter i sving i vores hjerner, men langtfra alt. Bliv klogere på, hvad der sker i dit hoved, når du møder den eneste ene.

Krop & Sind
Kærlighed er et kemisk mylder i vores hoveder
Illustration: Lotus Pedersen

Det hedder sig jo, at der kan være ’god kemi’ mellem mennesker, men i virkeligheden er det mellem ørerne, at kemien befinder sig, når mennesker tiltrækkes af hinanden. Kærlighed er nemlig kemiske processer i vores hjerne, og de processer er et stykke af vejen velbeskrevet, men der er stadig meget, som forskerne mangler at finde ud af.

Hjernen er en...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Troels Wesenberg Kjær er speciallæge og hjerneforsker. Han har skrevet adskillige bøger om hjernen og har hjemmesiden Hjernefit.dk

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu