Samfund & Individ
Foto: Kim Jae-Hwan/SIPA/Ritzau Scanpix

Kinas styre har lagt låg på folkets protester – for nu

Ved at slække på corona-restriktionerne har det kinesiske styre lagt en dæmper på den folkelige protestbølge. Demonstrationerne i de store byer var aldrig en alvorlig trussel mod regimet. Men de dækker over en dybere utilfredshed og en ny politisk bevidsthed, der kan gøre livet svært for Xi Jinping i de kommende år.

Samfund & Individ
Foto: Kim Jae-Hwan/SIPA/Ritzau Scanpix
Læsetid: Ca. 9 min.

De kinesiske gadeprotester, der begyndte i slutningen af november, har nok en gang rettet vores opmærksomhed imod Kinas autoritære styreform.

I vores del af verden har vi så småt glemt eller fortrængt de lange dage, uger og måneder under corona-nedlukningerne. Men protesterne i en række af Kinas storbyer mindede os om, at den kinesiske befolkning...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Mette Thunø er lektor og ph.d. i kinastudier ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hun forsker i kinesiske samfundsforhold, med særligt fokus på migration, diplomati, globalisering, internationale relationer, de sociale medier og den kinesiske diaspora.

ANBEFALET TIL DIG

Menu