Samfund & Individ
Foto: Lincon Zarbietti/DPA/Ritzau Scanpix

Lula fik historisk valgsejr – men kampen er kun lige begyndt

Kuptruslerne lader til at være afblæst og efter fire kaotiske år med Bolsonaro får Brasilien ny præsident. Nøglen til Lulas valgsejr var støtten fra de fattige og en regering hen over midten.

Samfund & Individ
Foto: Lincon Zarbietti/DPA/Ritzau Scanpix

Brasilien har været igennem et skelsættende præsidentvalg. Den siddende præsident, Jair Bolsonaro, har på mange fronter udfordret demokratiet, og med sin nostalgi for årene med militærdiktatur har han både givet militæret stor indflydelse i sin...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Seniorforsker, Dansk Institut for Internationale Studier
Marie Kolling er antropolog og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hun har udført langvarige feltstudier i fattige samfund siden 2003 og længst i Brasilien, hvor hun også er tilknyttet Federal University of Bahia. Hun skriver om aktuelle anliggender og politik i Brasilien.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu