Teknologi & Univers
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Mål på frispark – et lille vindue af ekstase mellem fiasko og fornedrelse

I søndags startede VM i fodbold, og nu tørner nogle af verdens bedste målskytter sammen på banen. Men hvor svær en øvelse er det egentlig at score mål som Christian Eriksen? Forskning i idrætsvidenskab guider dig til det bedst tænkelige skud.

Teknologi & Univers
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Hvis du er passioneret fodboldfan, kan du sikkert nikke genkendende til følgende situation: Dit hold har fået tilkendt frispark i en gunstig position lige uden for straffesparksfeltet. Det er en rigtig god mulighed, for dit hold har en fremragende...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Aalborg Universitet
John Rasmussen er professor ved Institut for Materialer og Produktion på Aalborg Universitet, hvor han især forsker i exoskeletter og kinematik.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu