Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Mælk er ikke bæredygtig, men den er en del af vores kultur

Mælk indtager en særlig plads i danskernes madkultur, godt båret på vej af en succesrig andelsbevægelse, der bl.a. fik skolemælken helt ind i klasselokalerne. Men mælkesalget falder, og når Mejeriforeningen i en ny kampagne kalder mælk for ’en del af en bæredygtig kost’, er de på afveje. Det daglige glas mælk er ved at blive afløst af vand.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Urmælk, gårdmælk, jerseymælk, græsmælk. Minimælk, let, sød, kærne, skummet. Økologiske, biodynamiske og laktosefri udgaver. Vi har en imponerende rigdom af mælketyper her til lands - frisk mælk er en stærk og særegen del af vores kultur, og udvalget...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktionskoordinator, Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Madhistoriker, museumsinspektør, Madens Hus
Madhistoriker og museumsinspektør i Madens Hus på Det Grønne Museum, Auning. Forfatter til bl.a. ’Historien om danskernes mad i 15.000 år’.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu