Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Mælk er ikke bæredygtig, men den er en del af vores kultur

Mælk indtager en særlig plads i danskernes madkultur, godt båret på vej af en succesrig andelsbevægelse, der bl.a. fik skolemælken helt ind i klasselokalerne. Men mælkesalget falder, og når Mejeriforeningen i en ny kampagne kalder mælk for ’en del af en bæredygtig kost’, er de på afveje. Det daglige glas mælk er ved at blive afløst af vand.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Urmælk, gårdmælk, jerseymælk, græsmælk. Minimælk, let, sød, kærne, skummet. Økologiske, biodynamiske og laktosefri udgaver. Vi har en imponerende rigdom af mælketyper her til lands - frisk mælk er en stærk og særegen del af vores kultur, og udvalget kan få turister til at måbe foran køledisken.

Alligevel er salget af mælk faldet støt siden...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Madhistoriker, museumsinspektør, Madens Hus
Forsker og formidler dansk madkultur og dansk madhistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler  om dansk madhistorie/dansk madkultur og madhistorisk konsulent på en række film, serier og Tv-programmer.

ANBEFALET TIL DIG

Menu