Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Mistet lugtesans giver ringere livskvalitet

Forvrænget eller mistet lugtesans får maden til at smage af pap og er et undervurderet handikap hos mange, der har haft corona. Tag med til næsens fascinerende indre og bliv klogere på, hvorfor netop lugtesansen kan genoptrænes.

Krop & Sind
Illustration: Lotus Pedersen

Da de første coronavarianter, alfa- og delta-varianten, spredtes over landet, oplevede tre ud af fire af de ramte, at deres lugtesans blev påvirket. Ofte forsvandt lugtesansen helt, og nogle måneder senere oplevede mange forvrængede duftindtryk, så kaffe og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Læge og forsker i lugtesans, Aarhus Universitet
Læge og lektor, Aarhus Universitet. Forsker i lugte, lugtesans og lugteforstyrrelser. Medstifter af klinikken for lugte- og smagsforstyrrelser ved Regionshospitalet Gødstrup.

ANBEFALET TIL DIG

Demografisk angst

Flere og flere masseskyderier og terrorhandlinger er motiveret af forestillingen om ”den store udskiftning”: Den hvide mand er trængt i defensiven, og drastiske voldshandlinger retfærdiggøres som nødvendigt selvforsvar, skriver professor Mikkel Thorup fra Aarhus Universitet.

Menu