Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Oline Jessen

Når julesorgen rammer

Man siger, at julen er hjerternes fest. Men for nogle er det en sorgfuld og ensom tid, hvor højtidens lys skaber kontrast til livets mørke og tab. Mange af os mærker dog også en flig af denne julesorg, når dagene drukner i trængsel og alarm og uindfriede forventninger.

Krop & Sind
Foto: Wikimedia. Illustration: Oline Jessen

Der findes ikke nogen højtid i Danmark, der er så traditionsbundet og nostalgisk som julen. For mange familier er julen forholdsvis koreograferet med gentagne og tilbagevendende traditioner.

December er præget af forventningens glæde, julehjerteklip, nisselege og gavebytning, og hen mod jul træffes beslutning om, hvordan julemiddagen skal se ud, og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Seniorforsker, Aarhus Universitet
Mai-Britt Guldin er autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi og supervision og seniorforsker og underviser på Forskningsenheden for almen praksis og Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Hun har skrevet 5 bøger om sorg, og er en travl underviser og foredragsholder. Hun arbejder desuden med mennesker i sorg i Center for Sorgterapi.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu