Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Når sommerhuset er et lukrativt skattehul

Under corona-nedlukningen steg salget af sommerhuse med næsten 50 pct., og priserne fulgte trop. Efterspørgslen skyldtes formentlig både nostalgi og indebrændt udlængsel, men måske også, at forældre kan give gedigne arveforskud til deres børn via familiesalg af sommerhuse - ganske skattefrit.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Ferien er over os, og så snart familien er samlet, bilen pakket og selerne spændt, suser vi afsted mod fred og ro i sommerhuset i Skagen, Blåvandshuk eller Gilleleje. For vi er ellevilde med at spendere sommeren henslængt i ’det andet hjem’ ved skov og strand. Alene i 2021 var der over 20 millioner overnatninger i lejede sommerhuse i Danmark.

Vi er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Adjunkt, Aarhus Universitet
Carsten Berthram Andersen er adjunkt på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet. Han forsker i ulighed, social mobilitet og miljøøkonomi – i stigende grad med et blik på samspillet med boligmarkedet.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu