Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Når sommerhuset er et lukrativt skattehul

Under corona-nedlukningen steg salget af sommerhuse med næsten 50 pct., og priserne fulgte trop. Efterspørgslen skyldtes formentlig både nostalgi og indebrændt udlængsel, men måske også, at forældre kan give gedigne arveforskud til deres børn via familiesalg af sommerhuse - ganske skattefrit.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Ferien er over os, og så snart familien er samlet, bilen pakket og selerne spændt, suser vi afsted mod fred og ro i sommerhuset i Skagen, Blåvandshuk eller Gilleleje. For vi er ellevilde med at spendere sommeren henslængt i ’det andet hjem’ ved skov og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Adjunkt, Aarhus Universitet
Carsten Berthram Andersen er adjunkt på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet. Han forsker i ulighed, social mobilitet og miljøøkonomi – i stigende grad med et blik på samspillet med boligmarkedet.

ANBEFALET TIL DIG

Smertefulde erindringer om en helt anden tid

Er der paralleller mellem nutidens og mellemkrigstidens Europa med internationale forviklinger og pressede demokratier? Demokratiforsker Jørgen Møller tager udgangspunkt i tre forfatteres erindringer og ser på forskelle og ligheder. Den anden artikel i serien handler om Günther Grass og den voldsomme tid, han levede og kæmpede i.

Menu