Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Når sommerhuset er et lukrativt skattehul

Under corona-nedlukningen steg salget af sommerhuse med næsten 50 pct., og priserne fulgte trop. Efterspørgslen skyldtes formentlig både nostalgi og indebrændt udlængsel, men måske også, at forældre kan give gedigne arveforskud til deres børn via familiesalg af sommerhuse - ganske skattefrit.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Ferien er over os, og så snart familien er samlet, bilen pakket og selerne spændt, suser vi afsted mod fred og ro i sommerhuset i Skagen, Blåvandshuk eller Gilleleje. For vi er ellevilde med at spendere sommeren henslængt i ’det andet hjem’ ved skov og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Adjunkt, Aarhus Universitet
Carsten Berthram Andersen er adjunkt på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet. Han forsker i ulighed, social mobilitet og miljøøkonomi – i stigende grad med et blik på samspillet med boligmarkedet.

ANBEFALET TIL DIG

Julens traditioner skaber et fælles ’vi’

Det er ofte lidt nervepirrende at fejre jul et nyt sted. Får de nu and eller flæskesteg? Alt skal helst være, som det plejer – og så alligevel. For traditioner ændrer sig hele tiden, og netop derfor kan de binde os sammen og gøre plads til alle.

Alle mennesker starter uden penis

Bogserien Tænkepauser når eksemplar nr. 104 med en undersøgelse af det mandlige kønsorgan. Alle børn starter som hunkøn i fostertilværelsen, men cirka halvdelen udvikler en penis og ender som biologisk hankøn. Forsker i urinvejskirurgi og penisnørd Jakob Kristian Jakobsen guider gennem penis’ foranderlige liv. Vid&Sans bringer et uddrag.

Menu