Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Sproget kan være med til at afsløre forbrydere

Politiet gør i stigende grad brug af retslingvistik til at pejle sig ind på mulige skribenter af eksempelvis trusselsbreve. Sprog- og ordbrug kan nemlig afsløre en masse om afsenderen.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

”Det er efter den første februar. Vi ved du har ”snakket” men det hjælper dig IKKE dit pædofile svin. Dit livs mareridt starter nu i fase 1. og absolut ingen kan hjælpe dig kun dig selv ved at betale. I mellemtiden kan du begynde med dine tænder de er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Professor ved Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet
Professor ved Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet og udfører som Danmarks eneste specialist i retslingvistik analyser for politiet i forbindelse med kriminalsager.

ANBEFALET TIL DIG

Smertefulde erindringer om en helt anden tid

Er der paralleller mellem nutidens og mellemkrigstidens Europa med internationale forviklinger og pressede demokratier? Demokratiforsker Jørgen Møller tager udgangspunkt i tre forfatteres erindringer og ser på forskelle og ligheder. Den anden artikel i serien handler om Günther Grass og den voldsomme tid, han levede og kæmpede i.

Menu