Samfund & Individ
Foto: Miguel Medina, Rosaria De Marco og Ralph Orlowski/Ritzau Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Tre ting, du skal vide om det italienske valg

40 pct. af italienerne ved stadig ikke, hvem de vil stemme på ved parlamentsvalget på søndag. Det seneste år har været præget af sjælden politisk og økonomisk stabilitet. Men efter Mario Draghis afgang er italiensk politik tilbage i det gamle spor, med alt hvad det indebærer af kaos og skandaler, intriger og uforsonlighed.

Samfund & Individ
Foto: Miguel Medina, Rosaria De Marco og Ralph Orlowski/Ritzau Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Italiensk politik er ikke for sarte sjæle.

Men det sidste års tid, hvor ”teknokraten” Mario Draghi har stået i spidsen for en bred samlingsregering, har faktisk været præget af politisk stabilitet, økonomisk ansvarlighed og en vis forsoning mellem fløjene.

Men Italien har en lang tradition for politisk tumult, parlamentarisk kaos og ideologisk...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Ph.d.-studerende, Dansk Institut for Internationale Studier
Alberte Bové Rud er ph.d.-stipendiat ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og ved Idéhistorie på Aarhus Universitet. Forsker i politisk iscenesættelse som demokratisk fænomen med et særligt fokus på moderne italiensk politik. Interesserer sig bl.a. for, hvordan karisme præger lederskab, og hvordan politiske strategier ændrer sig fra valgkamp til regeringsdannelse.
Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

ANBEFALET TIL DIG

Menu