Samfund & Individ
Foto: Boris Roessler/DPA/Ritzau Scanpix.

Tyskland slås med sine indre dæmoner

Da den tyske efterretningstjeneste for nylig angiveligt afværgede et forsøg på en voldelig revolution, kom det bag på de fleste. 25 højtstående medlemmer af det højrenationalistiske fællesskab Reichsbürger blev anholdt – anklaget for at ville kidnappe politikere, lamme infrastrukturen og gennemføre et statskup. Men hvor kommer de højreekstreme rigsborgere fra - og hvad vil de? Konspirations- og højrefløjsforsker Rikke Peters giver sit bud på, hvad vi kan forvente fra det tyske højre i fremtiden.

Samfund & Individ
Foto: Boris Roessler/DPA/Ritzau Scanpix.

Tidligt om morgenen onsdag 7. december i år rykkede over 3.000 tyske politifolk og soldater ud i en koordineret aktion mod 137 boliger over hele Tyskland, Østrig og Italien. Målet for aktionen var at arrestere toppen af en højreekstrem bevægelse, som verden nu kender som ’Die Reichsbürger’ – rigsborgerne.

Reichsbürger er en samlebetegnelse for...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Lektor, Ph.d., UCL
Rikke Alberg Peters er lektor ved HistorieLab, UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole. Hun forsker i pseudovidenskab, konspirationsteorier og højrefløjsbevægelser samt forebyggelse heraf. Sammen med Mikkel Thorup og Maria Brockhoff er hun forfatter til bogen Den skjulte sandhed. Konspirationsteorier, magt og konflikt, Klim 2018.

ANBEFALET TIL DIG

Menu