Krop & Sind
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Uigennemskuelige dataregler forhindrer effektiv sundhedsforskning

GDPR-reglerne skal forhindre, at vores personlige data falder i hænderne på de forkerte. Men usikkerhed om reglerne betyder, at sundhedsforskere ikke kan udveksle data, der kunne gøre os klogere på sjældne sygdomme. Forsker efterlyser mere gennemskuelige regler.

Krop & Sind
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Den europæiske GDPR-lovgivning skal sikre, at personfølsomme data ikke havner i de forkerte hænder. Men reglerne er så uigennemskuelige, at de samtidig spænder ben for nødvendig udveksling af sundhedsdata. Det er budskabet fra Martin Bøgsted, professor på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Aalborg Universitet.

Især forskning i sjældne sygdomme...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Aalborg Universitet
Martin Bøgsted er professor i bioinformatik og statistik ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Han arbejder bl.a. med kunstig intelligens og big data inden for kræftbehandling og kroniske sygdomme.

ANBEFALET TIL DIG

Menu