Uncategorized
Foto: Karim Jaafar/AFP/Ritzau Scanpix

VM i demokrati og menneskerettigheder

Hvor slemt er det egentlig med menneskerettigheder i Qatar? Og hvordan står det til i andre lande, vi spiller bold med – økonomisk, politisk og sportsligt? Se kortet over demokratiets dukse og djævle.

Uncategorized
Foto: Karim Jaafar/AFP/Ritzau Scanpix
Læsetid: Ca. 2 min.

VM i fodbold plejer at være en festlig begivenhed. Men i optakten til dette års VM-slutrunde, der fløjtes i gang i Qatar på søndag, har de kritiske røster fyldt mere end nogensinde.

En del af kritikken har handlet om det fodboldmæssige, bl.a. om det absurde i at give værtskabet til et land, hvor det simpelthen er for varmt til at spille fodbold om...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.

ANBEFALET TIL DIG

Den gode fortælling kan måske redde vores skove

Skoven giver liv til dyr, planter og den menneskelige fantasi. Den er uhyggelig, eventyrlig, sexet – og akut truet af vores rovdrift. I morgen er det den internationale skovdag, og derfor genbesøger vi nu litteraturens farverige flora. For i dét grønne vildnis gemmer sig måske roden til nye og nødvendige skov-venlige vaner.

Kvindefjendsk politik har ramt Taleban som en boomerang

Det afghanske Taleban-styre får stadigt sværere ved at indfri de forhåbninger, der bragte det til magten i 2021. Samfundet balancerer på kanten af et kollaps, og den kvindefjendske politik har givet bagslag, bl.a. fordi den har drænet den offentlige sektor for kvindelig arbejdskraft. Interne spændinger i Taleban kan bane vej for endnu et magtskifte.

Menu