Samfund & Individ
Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix Illustration: Oline Jessen

Whiskybæltets vælgere er de mest troløse

Mens de røde vælgere er nogenlunde til at regne med, er der opbrud i blå blok, og skreddet er geografisk afgrænset. Borgerlige vælgere er bundstabile i den ene ende af landet og komplet illoyale i den anden.

Samfund & Individ
Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix Illustration: Oline Jessen
Læsetid: Ca. 4 min.

Gentofte, Hørsholm, Gribskov, Rudersdal. Velhaverkommunerne nord for København dominerer listen over de kommuner, hvor partiernes stemmetal svinger mest fra valg til valg.

Valgkampe har en tendens til at fokusere på de almindelige gennemsnitsdanskere – ”folk flest”, som Inger Støjberg har kaldt dem. Det er dem, politikerne kappes om at appellere...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Folketingsvalget 2022

Hos Vid&Sans får du ikke hurtige historier, valgflæsk og varm luft. I stedet inviterer vi dig med bagom valgets mange temaer, tal og taler.

Med hjælp fra forskere inden for alt fra energi og historie til valgteknik og retorik giver vi dig baggrund, forklaringer og perspektiv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

MERE VALG TIL DIG

Suverænitet: fem bud på herskere, der kæmper om magten i dag

Da Rusland invaderede Ukraine, fordømte verdenssamfundet dem for at krænke Ukraines suverænitet. I Rusland selv taler Putin om at genskabe familiefaderens, troens og nationens suverænitet overfor de undergravende progressive værdier fra Vesten. Og herhjemme står vi netop overfor at vælge, hvem vi skal adlyde de næste fire år. Men hvor kommer retten til at herske egentlig fra – og hvad der sker, når der er mere end én suveræn, der vil være magtfuldkommen?

Menu