Kunst & kultur
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

42 km, der ændrede verden

På søndag mødes tusindvis af veltrænede løbere for at slide sig igennem Copenhagen Half Marathon. Ifølge myten udødeliggjorde den græske kriger Fidippides netop maratondistancen for nøjagtigt 2.512 år siden, da han med udbruddet ”Vi vandt!” kickstartede en kamp om historien og de magiske 42.195 meter.

Kunst & kultur
Foto: Wikimedia. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Mange forbinder nok ordet maraton med de udmarvende 42,195 kilometer, som verdens mest veltrænede atleter konkurrerer om at tilbagelægge hurtigst muligt hvert 4. år ved De Olympiske Lege.  

Nogle har muligvis selv spændt løbeskoene på og kastet sig ud i strabadserne, for i de seneste årtier er det lange løb støt og roligt blevet folkeeje, og i dag...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor, Aarhus Universitet
Jens A. Krasilnikoff er lektor, ph.d., i græsk og hellenistisk oldtidshistorie ved Afdeling for Historie og Klassiske Studier på Aarhus Universitet. Krasilnikoffs forskningsområder er de græske bystatskulturers kulturhistorie og receptionshistorie i oldtid og europæisk eftertid. Han forsker også i grækernes sociale og økonomiske historie, herunder middelhavsregionens ressourcehistorie i oldtiden.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu