Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

Corona ramte vores motionsliv hårdt og skævt

De fleste skruede ned for motion og idræt under nedlukningerne. Men dem, der i forvejen var aktive, holdt sig i gang, og dem, der ikke rørte sig særlig meget, blev endnu mindre aktive – med øget risiko for sygdom og dårlig trivsel til følge. Men hvordan bliver flere aktive igen? Motivation til bevægelse er komplekst.

Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

Nedlukningen i vinter-forår 2021 fik konsekvenser for danskernes motionsliv – og dermed for sundheden. Mange lod træningstøjet ligge i skabet, for fitnesscentre og idrætshaller var mørke og stille. Nogle begyndte at gå lange ture eller røre sig på anden...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans. Skriver især om bevægelse og bevægelser: Idræt og motion, sundhed, foreninger og civilsamfund.
Sundhedsforsker, DEFACTUM, Region Midtjylland
Sundhedsforsker, cand.scient. i idræt og sundhed, ph.d. Forsker i social ulighed i sundhed hos forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM, Region Midtjylland.
Professor ved Syddansk Universitet
Professor ved Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Står i spidsen for den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner, Danmark i Bevægelse.

ANBEFALET TIL DIG

Natalie Zahle

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.

Menu