Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

Corona ramte vores motionsliv hårdt og skævt

De fleste skruede ned for motion og idræt under nedlukningerne. Men dem, der i forvejen var aktive, holdt sig i gang, og dem, der ikke rørte sig særlig meget, blev endnu mindre aktive – med øget risiko for sygdom og dårlig trivsel til følge. Men hvordan bliver flere aktive igen? Motivation til bevægelse er komplekst.

Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

Nedlukningen i vinter-forår 2021 fik konsekvenser for danskernes motionsliv – og dermed for sundheden. Mange lod træningstøjet ligge i skabet, for fitnesscentre og idrætshaller var mørke og stille. Nogle begyndte at gå lange ture eller røre sig på anden vis – i en grad, så visse vandrestier måtte lukkes på grund af trængsel, og færdslen blev...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Sundhedsforsker, DEFACTUM, Region Midtjylland
Sundhedsforsker, cand.scient. i idræt og sundhed, ph.d. Forsker i social ulighed i sundhed hos forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM, Region Midtjylland.
Professor ved Syddansk Universitet
Professor ved Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Står i spidsen for den hidtil største måling af danskernes bevægelsesvaner, Danmark i Bevægelse.

ANBEFALET TIL DIG

Menu