Teknologi & Univers
Foto: Karsten Würth og Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Danmark skal vise vejen væk fra russisk gas

Efter Ruslands invasion af Ukraine er EU enige om at gøre sig uafhængig af russisk gas, men omstillingen er sort før den bliver grøn. Danmark kunne i princippet skrue op for gasproduktionen fra Nordsøen, men det er ikke nogen god ide, siger energiprofessor Brian Vad Mathiesen. I stedet mener han, at Danmark bør gå foran og gøre sig helt uafhængigt af fossile gasser.

Teknologi & Univers
Foto: Karsten Würth og Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Med Ruslands invasion af Ukraine er bæredygtig energi med ét slag blevet en sikkerhedspolitisk faktor. Europa er dybt afhængigt af russisk gas – og af samme grund har gasimporten ikke i første omgang været omfattet af de økonomiske sanktioner. Men EU-landene har nu truffet en principiel beslutning om at gøre sig uafhængige af gasleverancer fra et...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Professor, Aalborg Universitet
Brian Vad Mathiesen er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet. Han er en af verdens mest anerkendte og hyppigst citerede ingeniører med speciale i vedvarende energisystemer.

ANBEFALET TIL DIG

Menu