Kunst & kultur
Foto: Nationalmuseet, Danmark Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Dannebrog eller cupcake? Juletræets pynt afslører dit sindelag 

Vis mig dit juletræ, og jeg skal sige dig, hvem du er. Det pyntede juletræ er nemlig ikke kun skueplads for gamle traditioner, men også for politiske, økonomiske og individuelle statements. Og sådan har det været i over 200 år.

Kunst & kultur
Foto: Nationalmuseet, Danmark Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Klokken nærmer sig fem i det vintermørke København. Det er den 24. december 1811. I de fleste familier er julefreden ved at sænke sig. Men ikke i Ny Kongensgade.  

Ude foran den unge doktor Martin Lehman og fru Frederikkes vinduer er der stort ståhej. Rygterne vil vide, at parret har fået båret et lofthøjt grantræ ind i stuen. Og som om det ikke er...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Museumsinspektør, Nationalmuseet
Ph.d. og museumsinspektør på Nationalmuseet. Mette Boritz er uddannet etnolog og har i mange år arbejdet med dansk kulturhistorie og dagligliv, herunder traditioner. Hun har specialiseret sig i formidling på museer og har skrevet ph.d. om emnet.  
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Menu