Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

Danskernes alkoholproblem handler om kultur

Danskerne drikker ikke mere end folk i andre lande – men vi dør oftere af det. Hvordan kan det være? Måske handler det mere om alkoholkulturen end om mængderne, siger Janne Tolstrup, der forsker i alkoholvaner.

Krop & Sind
Ritzau/Scanpix

12 genstande. Så meget drikker den voksne gennemsnitsdansker hver uge. Det er mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men tallet er ikke i sig selv voldsomt. I internationale sammenligninger af alkoholforbrug ligger Danmark faktisk nogenlunde i midten.

Det bliver straks mere bekymrende, når man ser på alkoholens sundhedsskadelige konsekvenser. Det vurderes at alkohol hvert år koster 3.000-4.000 danskere livet.

Hvordan kan det være?

Ifølge Janne Tolstrup, der er professor i Folkesundhed på Syddansk Universitet og forsker i alkoholvaner, afhænger alkoholens skadevirkninger ikke kun af, hvor meget vi drikker, men også om hvordan, hvornår og hvorfor.

Tænketanken har inviteret hende i studiet til en snak om danskernes alkoholproblem - og hvad vi gør ved det.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og lydredaktør på Vid&Sans. Vært på podcasten Tænketanken og producer af al bærende lyd.
Professor, Syddansk Universitet
Janne Tolstrup er professor på Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet. Hun forsker i alkohol, drikkevaner og hvordan alkohol påvirker vores helbred.

ANBEFALET TIL DIG

Menu