Natur & Klima
Foto: Nazarizal Mohammad

Derfor skal du ikke boykotte palmeolie

Palmeolie er udråbt til den store synder bag regnskovsfældning, men burde den egentlig ses som naturens og klimaets frelser? To forskere skiller skidt fra kanel og forklarer, hvorfor sandheden ligger et sted midt imellem, og om du skal boykotte palmerne eller ej.

Natur & Klima
Foto: Nazarizal Mohammad

Borneos tropiske skove har altid været en kakofoni af summen, brusen, brølen, basken, dryppen, skrigen og puslen, men nu har en fremmed lyd blandet sig i koncerten: Motorsaven.

Dag for dag trænger lyden længere ind i regnskoven, mens træerne falder, og næseaben, flyvefrøen og orangutangen flygter dybere ind i de grønne dale. Motorsavene er her for at...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Professor og institutleder, Aarhus Universitet
Jørgen Eivind Olesen er professor og institutleder på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Han forsker selv i klima og landbrug og leder et institut, der forsker i samspillet mellem planter, jord, dyr, miljø, klima og mennesker.
Lektor, Københavns Universitet
Aske Skovmand Bosselmann er lektor i ressourceøkonomi ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Har har især forsket i klima-beregninger i landbruget og komplekse værdikæder som global soja-import.

ANBEFALET TIL DIG

Menu