Krop & Sind
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Derfor skal du tage trappen: 3-4 pulstoppe dagligt forlænger dit liv

Blot 3-4 små fysiske udbrud hver dag, hvor du får pulsen op, halverer din risiko for at dø af hjertekarsygdom og nedsætter risikoen for at dø af kræft og alle andre årsager med 40 pct. De korte hverdagsaktiviteter er lettere at gå i gang med end decideret træning for dem, der ikke bevæger sig nok.

Krop & Sind
Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

De fleste mennesker ved godt, at motion og bevægelse er nødvendigt for et sundt og langt liv.

Men ifølge Den Nationale Sundhedsprofil 2021 lever 58,1 pct.  af de voksne danskere ikke op til WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet. Anbefalingerne lyder på, at voksne bør være fysisk aktive i 150 minutter ved moderat intensitet om ugen, eller 75...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor i psykologi i fysisk aktivitet og sundhed, Syddansk Universitet
Professor i psykologi i fysisk aktivitet og sundhed på Dansk Center for Motivation og Adfærdsvidenskab, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Forsker i adfærdsændringer og motivation i forhold til fysisk aktivitet og anden sundhedsadfærd. Har udgivet mere end 120 artikler om emnet i internationale videnskabelige tidsskrifter og er blandt de mest citerede forskere i verden på området.
Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu