Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Dine grønsager var engang et eksotisk tilbehør

Stadig flere dropper kødet og spiser grønnere. Men grønsager har ikke altid været en fast bestanddel i kosten. Engang var de et eksotisk indslag, og det blev hollænderne, der for alvor indførte grønsager på de danske marker og tallerkner.

Samfund & Individ
Illustration: Lotus Pedersen

Grønsager er gennem tiden blevet tillagt alskens helsebringende virkninger. Særligt i middelalderen havde man et noget vidtløftigt sundhedsbillede. Vi får først oplysninger om, hvordan man brugte grønsager i danskernes mad, med de skriftlige kilders indtog - nogenlunde samtidig med, at vi blev kristne, altså i 900-tallet.

Senere udviklede vi videnskab...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Madhistoriker, museumsinspektør, Madens Hus
Forsker og formidler dansk madkultur og dansk madhistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler  om dansk madhistorie/dansk madkultur og madhistorisk konsulent på en række film, serier og Tv-programmer.

ANBEFALET TIL DIG

Menu