Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen

Historien kan guide dig til billigere og bedre julemad

Intet sted er danskerne så meget traditionalister, som når vi dækker julebord. Men med inflation og klimakrise in mente, er der god grund til at gå traditionerne efter i sømmene – og opdage at de ældste juletraditioner faktisk kan hjælpe os med at gøre nutidens jul både sundere, grønnere og billigere.

Kunst & kultur
Illustration: Lotus Pedersen

Aldrig før har julen skabt så store problemer. Overskrifterne tordner derudaf: Juleanden er i fare. Flæskestegen til jul er en mangelvare pga. forsyningskrise. Og julefreden trues af de omvendte unge, som har tilsluttet sig vegetarbølgen, og som er skeptiske over mødet med forældrenes julemiddag, hvor nærmest kun den hvide kartoffel kan undsige sig at...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Madhistoriker, museumsinspektør, Madens Hus
Forsker og formidler dansk madkultur og dansk madhistorie. Forfatter til en lang række bøger og artikler  om dansk madhistorie/dansk madkultur og madhistorisk konsulent på en række film, serier og Tv-programmer.
Vid&Sans
Anne Engedal er chefredaktør på Vid&Sans. Hun er også direktør for Videnslyd - Vid&Sans' søstermedie, der producerer vidensbaseret radio, bl.a. forskningsmagasinet Kraniebrud, der sendes på Radio4.

ANBEFALET TIL DIG

Menu