Til EM-finalen sidste år, skabte det engelske hjemmepublikum skandale, da en kæmpe hob tilskuere uden billetter stormede Wembley og voldeligt skaffede sig adgang til stadion.
Tilbage i marts måned i år blev hele 22 personer såret under en fodboldkamp mellem klubberne mellem Querétaro og Atlas, der spiller i Mexicos bedste liga, Liga MX.
Og til årets Champions League finale mellem engelske Liverpool og spanske Real Madrid, der blev spillet sidste måned i Paris, var der også sammenstød mellem fans og politi.
Vold har altid været en del af fodbold. Efter hooliganismen for alvor kom til i 1970’erne, havde sporten ellers en forholdsvis rolig periode i 1990’erne. Men de seneste års episoder tyder på, at der er begyndt at være flere optøjer ved de store kampe.
Hvis man skal forstå hvorfor, og samtidig gøre sig forhåbninger om at kunne modvirke den tendens, så er samtale og kommunikation mellem fans og myndigheder et godt sted at starte. For der er behov for, at fans bliver set som en samarbejdspartner for fodbolden – ikke en fjende.
Det fortæller Arve Hjelseth, professor i sportssociologi ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i ugens afsnit af Tænketanken.