Idé & tro
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen

Lav din egen egyptiske mumie

Som en af de første i verden har en dansk forsker oversat en oldgammel, egyptisk opskrift på at lave en mumie. Men hvis du drømmer om at optræde som en ægte mumie til halloween, er du lidt sent ude.

Idé & tro
Foto: Wikimedia. Illustration: Lotus Pedersen

Den irsk-amerikanske halloween er blevet en tradition i Danmark de seneste par årtier. Børn tigger slik, mens de er klædt ud som alt muligt grufuldt. Og mumier er en af de grufulde figurer, der ofte er en del af halloween-udsmykningen og udklædningen.

Men dengang da der blev lavet ’rigtige’ mumier i oldtidens Egypten, var det ikke for at forskrække,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Postdoc, Københavns Universitet
Sofie Schiødt er ansat i en forskerstilling som postdoc ved Københavns Universitet. Hendes postdoc-projekt, som er finansieret af Carlsberg fondet og fonden Edubba, afsluttes i år og har handlet om oversættelsen af den såkaldte ’Papyrus Louvre-Carlsberg’.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu