Krop & Sind
Foto: Ulrik Jantzen/BAM/Ritzau Scanpix

Nu kommer der mere fokus på åndelig omsorg i sundhedsvæsenet

Den ultimative ensomhed ved at være dødssyg kan afhjælpes. Nye retningslinjer for åndelig omsorg skal nu hjælpe sundhedsprofessionelle og pårørende med at tale om de svære emner med alvorligt syge patienter.

Krop & Sind
Foto: Ulrik Jantzen/BAM/Ritzau Scanpix

Alvorlig sygdom får ofte eksistentielle spørgsmål til at stå i kø: Er der en mening med det, jeg oplever? Hvem er jeg nu? Er der noget på den anden side? Og hvem skal tage sig af mine efterladte?

Men den åndelige og eksistentielle samtale, som alvorligt syge patienter ifølge forskningen har et stort behov for, er svær at tage hul på for travle...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Professor i eksistentiel og åndelig omsorg, Syddansk Universitet
Professor i eksistentiel og åndelig omsorg på Syddansk Universitets Institut for Sundhedstjenesteforskning, Forskningsenheden for Almen Praksis. Leder en forskningsgruppe om eksistentiel og åndelig omsorg i sundhedsvæsenet. Doktor i teologi - hans doktorafhandling blev i 2007 udgivet af Oxford University Press med forord af Pave Benedict XVI. Har forsket og undervist ved flere universiteter i udlandet, bl.a. som professor ved Ludwig Maximilian Universität München i 2013-14. Forfatter og redaktør af flere bøger og mere end 100 videnskabelige artikler.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu