Krop & Sind
Foto: Stefan Wettainen/Ritzau Scanpix

Ny viden om bevægelsesglæde kan få flere til at røre sig mere

Hvad ligger bag vores lyst til at bevæge os? Blandt andet selvtillid og motivation, påpeger forskere, der indkredser det i begrebet ’kropslig dannelse’. Nu har danske forskere fået et nyt instrument til at styrke bevægelsesglæden.

Krop & Sind
Foto: Stefan Wettainen/Ritzau Scanpix

Vi ved det godt: Vi bliver sundere og trives bedre, hvis vi er mere fysisk aktive. Men alligevel bevæger langt de fleste børn og voksne sig ikke nok i forhold til, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Tre ud af fire danske børn bevæger sig for lidt. Børn anbefales at være aktive i én time hver dag ved moderat til hård intensitet, men de 11-15-årige...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktør, Vid&Sans
Journalist og redaktør hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Postdoc, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Region Hovedstaden
Postdoc på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Region Hovedstaden, og ekstern lektor på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Forsker i, hvordan man måler børns bevægelse, og hvordan man gennem interventioner skaber positiv udvikling. Har stiftet og er i bestyrelsen for netværket for kropslig dannelse, PL-net Danmark, og er ledende redaktør på tidsskriftet Scandinavian Journal of Sport and Exercise Psychology.
Adjunkt, ph.d., Aarhus Universitet
Ph.d., adjunkt ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Forsker i fysisk aktivitet og lokalsamfundsindsatser, ofte med et særligt fokus på udsatte grupper. Bestyrelsesmedlem i netværket for kropslig dannelse, PL-net Danmark. Redaktør for Scandinavian Journal of Sport and Exercise Psychology.

ANBEFALET TIL DIG

Tusindvis af migranter drukner ud for Fort Europa

Bevogtningen af EU’s ydre grænser har stået højt på den politiske dagsorden siden 2015. EU har udliciteret en del af grænsekontrollen til tredjelande og udrustet sine egne grænsevagter med militært isenkram. Men strategien er dyr og politisk uhensigtsmæssig – og koster hvert år tusinder af menneskeliv.

EU vil forsvare sig i rummet

EU’s nye rumstrategi skruer op for mulighederne for at bruge rumteknologi til forsvar og sikkerhed. Det er på kant med gamle aftaler om at holde rummet fri for militær og våben, men det er en uundgåelig udvikling for at beskytte vital infrastruktur, siger astrofysiker.

Menu