Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Øjet kan snyde smagssansen

Når vores sanser spiller sammen, kan det føre vores hjerner på vildspor. I et eksperiment fik deltagerne serveret en hvidvin camoufleret som rosé, og det havde især vineksperterne svært ved at gennemskue.

Krop & Sind
Illustration: Maiken Jyndevad Stenvang

Der blev stillet tre glas vin foran de tilstedeværende. De var til konference om neurologi og vin i Barcelona og var blevet bedt om at deltage i et forsøg.

De fik et glas hvidvin og to glas rosé, alle tre fra et lokalt, catalansk vinhus, og dem skulle de...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans.
Adjunkt, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Qian Janice Wang er adjunkt på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun forsker i sansernes samspil i forbindelse med fødevareindtag. Studerer til Master of Wine, som er den måske mest anerkendte uddannelse inden for vinverdenen.

ANBEFALET TIL DIG

Menu