Samfund & Individ
Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix. Illustration: Oline Jessen

Portræt af et jordskred

Valget i tirsdags satte ny rekord i vælgervandringer. I den gennemsnitlige kommune flyttede 3 ud af 10 stemmer mellem partierne. Klik på kortet og se, hvor skreddet var størst.

Samfund & Individ
Foto: Kim Nielsen/Ritzau Scanpix. Illustration: Oline Jessen
Læsetid: Ca. 3 min.

2022-valget vil gå over i historien som et af de helt store politiske opbrud. To nye partier, Moderaterne og Danmarksdemokraterne, stormede ind i Folketinget, mens De Radikale, Dansk Folkeparti og ikke mindst Venstre tabte stemmer i hundredtusindvis.

Kommentatorerne er allerede begyndt at sammenligne resultatet med jordskredsvalget i 1973.

Men hvor i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Folketingsvalget 2022

Hos Vid&Sans får du ikke hurtige historier, valgflæsk og varm luft. I stedet inviterer vi dig med bagom valgets mange temaer, tal og taler.

Med hjælp fra forskere inden for alt fra energi og historie til valgteknik og retorik giver vi dig baggrund, forklaringer og perspektiv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Redaktør på Vid&Sans. Skriver og redigerer inden for alle stofområder.

MERE VALG TIL DIG

Suverænitet: fem bud på herskere, der kæmper om magten i dag

Da Rusland invaderede Ukraine, fordømte verdenssamfundet dem for at krænke Ukraines suverænitet. I Rusland selv taler Putin om at genskabe familiefaderens, troens og nationens suverænitet overfor de undergravende progressive værdier fra Vesten. Og herhjemme står vi netop overfor at vælge, hvem vi skal adlyde de næste fire år. Men hvor kommer retten til at herske egentlig fra – og hvad der sker, når der er mere end én suveræn, der vil være magtfuldkommen?

Menu