Samfund & Individ
Foto: Kazakhstans President Press Off/UPI/Ritzau Scanpix

Rusland er ved at miste grebet om sine post-sovjetiske naboer

Ruslands enorme problemer med at undertvinge Ukraine får Putins stormagtsdrømme til at smuldre. Flere gamle Sovjetrepublikker vejrer morgenluft og drømmer om frihed. Rusland kan ikke på samme måde kue og dominere nabolandene sikkerhedspolitisk og vil i stedet fokusere på at føre propaganda- og hybridkrige i det globale Syd, siger ekspert.

Samfund & Individ
Foto: Kazakhstans President Press Off/UPI/Ritzau Scanpix

Den russiske hærs fejlslagne felttog i Ukraine åbner nye muligheder, men også risiko for genopblussende konflikter i de gamle sovjetrepublikker, der nu indgår i det såkaldte SNG-samarbejde.

Siden zartiden har de i forskelligt omfang været underlagt det...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Lektor og Rusland-ekspert, Aarhus Universitet
Mette Skak er lektor på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, hvor hun forsker i Rusland, stormagter og sikkerhedstjenester. Sammen med Carsten Jensen har hun skrevet antologien ’Putins Rusland’, Forlaget Frydenlund 2022. I 2021 fik hun en international pris for bedste seniorpaper om Rusland som stormagt.

ANBEFALET TIL DIG

Menu