Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Skal du ha’ soja i rullen? Smagen af Kina i Danmark

I 1949 åbnede den første kinesiske restaurant i Danmark, og snart blev forårsrullen folkeeje. Siden har den dog mistet terræn til bl.a. shawarma og sushi, og måske er den snart fortid på det danske menukort. Men rullen er mere end fastfood. Den rummer også en fortælling om kulinariske kulturmøder, om fordomme og fællesskab, og om Kina i Danmark.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix. Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

Artiklen er opdateret d. 17.06.2022 efter kommentar fra professor Ditlev Tamm.

I 2014 udskrev den daværende fødevareminister, Dan Jørgensen (S), en landsdækkende konkurrence om at kåre Danmarks nationalret. Alle danskere kunne stemme, og med ministerens...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Professor, Roskilde Universitet
Garbi Schmidt er professor i kulturmødestudier på Roskilde Universitet. Hendes forskning kredser om indvandring til Danmark, både i fortid og i nutid, om indvandringens betydning for danske byer, og om muslimske minoriteter i Vesten. Eksempler herpå er hendes doktordisputats Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010 (2015) og bogen Den første ghetto (2021) i serien 100 danmarkshistorier.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.    

ANBEFALET TIL DIG

Velsignet være de fleste folkevalgte

I dag åbner landets folkevalgte det politiske efterår med en særlig gudstjeneste, og det har de gjort i snart 175 år. Ritualet hylder folket, folkekirken og Folketinget, men flere politikere kritiserer traditionen – og vokser dén kritik, kan ritualet miste sin betydning.

Menu