Samfund & Individ
Foto: Sunday Alamba/AP/Ritzau Scanpix

Tinubus tur? Veteranen vandt i Nigeria – men fremtiden tilhører de unge

Den 25. februar gik Nigerias vælgere til stemmeurnerne. Vinderen af præsidentvalget blev en politisk veteran, men taberne har også god grund til at glæde sig. De unges kandidat klarede sig nemlig overraskende godt – og det kan måske indlede en ny politisk æra i Afrikas mest folkerige nation.

Samfund & Individ
Foto: Sunday Alamba/AP/Ritzau Scanpix

”Det er min tur”. Sådan sagde den nigerianske præsidentkandidat Bola Tinubu i en tale til sine partifæller i juni 2022. Efter mere end 30 år i nigeriansk politik og med en solid politisk ballast, fandt han det kun rimeligt, hvis han blev landets næste præsident.

Udtrykket ”det er min tur” henviser dog ikke kun til Tinubus personlige...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Lektor emeritus, Københavns Universitet
Niels Kastfelt er historiker og lektor emeritus ved Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet. Han har arbejdet i og med Nigeria siden 1970'erne og har især forsket i forholdet mellem religion og samfund i Nigeria.
Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.

ANBEFALET TIL DIG

Forsvarets krise er større end du tror

Mens krigen raser i Ukraine, mangler det danske forsvar mandskab, materiel og ammunition. Situationen er langt hen ad vejen et bevidst valg, foretaget af politikere og effektivt implementeret af Forsvaret. Skal Forsvaret igen blive kampdygtigt, kræver det et opgør med såvel styringslogik som debatkultur.

Det danske folkestyres fødsel var ikke bare hyggelig

Vi er vænnet til at forstå dansk historie som små hyggelige fremskridt – i kontrast til udlandets voldsomme og blodige samfundsomvæltninger. Men det danske demokratis fødsel i 1848 hænger tæt sammen med datidens bølge af europæiske revolutioner. I dag er det 175 år siden, at det hele begyndte – med en stor demonstration i København, der udløste en lang række skelsættende begivenheder.

Menu