Krop & Sind
Foto: Jeppe Gustafsson/Ritzau Scanpix

Vi er for uambitiøse med børns bevægelse

Selv om næsten alle mindre børn går til idræt i fritiden, og alle har bevægelse i skolen, ligger danske børn lavt i en ny, international måling af børns fysiske aktivitet. Vi bør have en ny diskussion af bevægelse i skolen, mener forskeren bag den danske del af undersøgelsen, for al bevægelse er ikke lige godt, hvis sundheden skal op.

Krop & Sind
Foto: Jeppe Gustafsson/Ritzau Scanpix

Danske børn har fantastisk gode muligheder for at være fysisk aktive sammenlignet med andre lande. Men det udnyttes ikke godt nok.

Det står klart i undersøgelsen Active Healthy Kids 2022, der netop er udkommet. Her er resultater om børn og unges fysiske...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og redaktionskoordinator, Vid&Sans
Journalist og redaktionskoordinator hos Vid&Sans med fagområdet 'bevægelse og bevægelser': Idræt og motion, sundhed i krop og sind, foreninger, demokrati og civilsamfund.
Lektor, Syddansk Universitet, og centerleder på FIIBL
Lektor i forskningsenheden Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, og centerleder i FIIBL, Forsknings og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring. FIIBL er et samarbejdscenter mellem UCL, UCSYD og SDU.

ANBEFALET TIL DIG

Menu