Krop & Sind
Foto: Hauke Dressler/LOOK/Ritzau Scanpix. Illustration: Oline Jessen.

Følg pilgrimsruterne – og gå dig til et nyt liv

Over 75 % af vandrere oplever at blive forandret af at gå en af de kendte pilgrimsruter. Nogle laver små ting om i deres hverdag og vaner, mens andre foretager store ændringer, som at forlade deres ægtefælle eller skifte karriere.

Krop & Sind
Foto: Hauke Dressler/LOOK/Ritzau Scanpix. Illustration: Oline Jessen.

Der er jo rig anledning til at have eksistentielle kriser i et moderne, konkurrence- og præstationsorienteret, arbejdsomt og stresset samfund. Når vi får mere travlt, rejser der sig også, i skyggen af den stress og intensitet, et ønske om at gøre livet mere simpelt.

Henrik Høgh-Olesen, professor i social- og personlighedspsykologi, Aarhus Universitet

I dagens afsnit af Tænketanken stiller vi skarpt på, hvorfor flere og flere bruger pilgrimsvandring til at finde ro, når konkurrencesamfundets pres bliver for tungt.

Afsnittet er tredje og sidste del af en miniserie, som handler om indre udvikling og transformation. I løbet af serien undersøger vi bl.a., hvordan vi kan skabe bedre kontakt til vores kerne og vores selv ved at bevæge kroppen. Og hvordan ny forskning i psykiatriske behandlingsmuligheder kan forbedre patienternes symptomer - og måske skabe alternativer til de typer medicin, man nu bruger mod lidelser som depression, angst og skizofreni.

Hvis du endnu ikke har hørt seriens første to afsnit, kan du genhøre dem i din yndlingspodcastapp - eller via links nedenfor.

I seriens første afsnit dykker vi ned i, hvordan man kan bruge psilocybin - det psykoaktive stof, der kan findes i nogle typer svampe - i behandlingen af depression.

Og andet afsnit handler om, hvordan forskere bruger Virtual Reality i behandling af skizofreni, hvor patienterne faktisk får mulighed for at tale med de stemmer, de hører, når de har hørelseshallucinerer.

Lyt til os der, hvor du lytter til dine podcast
Der kan du også lytte til tidligere afsnit af Tænketanken

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist, vært og tilrettelægger på podcasten Tænketanken.
Professor, Aarhus Universitet
Henrik Høgh-Olesen er professor i social- og personlighedspsykologi ved Aarhus Universitet. Han er særligt interesseret i evolutionær psykologi, religionspsykologi, adfærdspsykologi, komparativ psykologi, primatologi og psykologiens historie.

ANBEFALET TIL DIG

Menu