Samfund & Individ
Foto: Aris Messinis/AFP/Ritzau Scanpix.

Historien gentager sig på Ukraines slagmarker

Med den militære fiasko i Ukraine skriver Putins Rusland sig ind i en lang historie af fejlslagne militæroperationer. Talmæssigt overlegne, veludrustede hære har ofte måttet se sig slået af underlegne modstandere med hjemmebanefordel. Det fortæller lektor emeritus Gorm Harste, der trækker en rød tråd gennem de sidste 100 års krige frem til den fastlåste konflikt i Ukraine.

Samfund & Individ
Foto: Aris Messinis/AFP/Ritzau Scanpix.

Da Putin sendte sine tropper ind i Ukraine 24. februar i år, gentog han den samme fejl som talrige generaler og hærchefer har gjort før: han antog, at tal- og udstyrsmæssig overlegenhed ville kunne sikre en hurtig sejr på slagmarken. Men han burde have vidst bedre. For når man ser på historien, er det snarere reglen end undtagelsen at store hære ikke...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Journalist og forfatter, Vid&Sans
Jakob Brodersen er journalist og forfatter og fast bidragyder til Vid&Sans. Skriver især om teknologi og naturvidenskab.
Lektor, Aarhus Universitet
Gorm Harste er lektor ved Statskundskab på Aarhus Universitet, han forsker blandt andet i historie, internationale forhold og så er han forfatter på Tænkepausen: Krig.

ANBEFALET TIL DIG

Menu