Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Risiko for ukrainsk atomkatastrofe er stadig lav

Frontlinjen i Ukraine-krigen ruller igen hen over Europas største atomkraftværk, som bliver bombet og beskudt fra begge sider. Russisk militær truer ifølge nogle kilder også med at sprænge værket i luften. Alligevel er risikoen for en atomkatastrofe begrænset, siger atomforsker Bent Lauritzen.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Der er i skrivende stund kampe omkring Europas største atomkraftværk, Zaporizjzja i Ukraine, og flere bomber og eksplosioner har ramt bygningerne de seneste dage...

Hvis den indledning giver dig deja-vu, så er det fordi præcis det samme skete tilbage i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Sektionsleder, DTU
Bent Lauritzen har forsket i atomfysik og kernekraft siden 1984. Han har en ph.d. i kernefysik og har siden 2006 været sektionsleder for strålingsfysik på Institut for Fysik på DTU. Han er rådsmedlem i Det Europæiske Atomenergiselskab og tilknyttet som ekspert ved EU's EURATOM-program.

ANBEFALET TIL DIG

Hvad Søren sagde Mette?

Statsministerens tale ved Folketingets åbning er en pligthandling dikteret af Grundloven. Men det er ikke en genre, der er størknet – tværtimod. Som Mette Frederiksen demonstrerede med sin tale forleden, er det en sjælden mulighed for at italesætte sit politiske værdigrundlag på egne præmisser.

Sådan opstilles kandidater til Folketinget

Mere end fem gange så mange kandidater opstilles til valg, som der er pladser i Folketinget. Men der er stor forskel på, hvor svært det er at blive stillet op for de enkelte partier. Her giver lektor i statskundskab og partiforsker Karina Kosiara-Pedersen et overblik over, hvordan man kan blive opstillet til Folketinget.

Menu