Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Risiko for ukrainsk atomkatastrofe er stadig lav

Frontlinjen i Ukraine-krigen ruller igen hen over Europas største atomkraftværk, som bliver bombet og beskudt fra begge sider. Russisk militær truer ifølge nogle kilder også med at sprænge værket i luften. Alligevel er risikoen for en atomkatastrofe begrænset, siger atomforsker Bent Lauritzen.

Samfund & Individ
Foto: Ritzau/Scanpix

Der er i skrivende stund kampe omkring Europas største atomkraftværk, Zaporizjzja i Ukraine, og flere bomber og eksplosioner har ramt bygningerne de seneste dage...

Hvis den indledning giver dig deja-vu, så er det fordi præcis det samme skete tilbage i marts, hvor Vid&Sans også analyserede situationen.

Nu er det ukrainerne, som prøver at erobre...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver om bl.a. natur, sundhed, teknologi og miljø.
Sektionsleder, DTU
Bent Lauritzen har forsket i atomfysik og kernekraft siden 1984. Han har en ph.d. i kernefysik og har siden 2006 været sektionsleder for strålingsfysik på Institut for Fysik på DTU. Han er rådsmedlem i Det Europæiske Atomenergiselskab og tilknyttet som ekspert ved EU's EURATOM-program.

ANBEFALET TIL DIG

Menu