Klimakrisen betyder, at vi skal spise mindre kød og mere grønt - men grøntsager har sjældent den eftertragtede umamismag, som vi elsker, og nogle grøntsager har en bitterhed, vi ikke bryder os om.
Vi kan have nok så gode intentioner om at spise...
Vi er genetisk kodede til at eftertragte umami og afsky bitterhed, og derfor er det en udfordring for de fleste at spise mindre kød og mere grønt. Smagssansen har en hovedrolle i den grønne kostændring.
Klimakrisen betyder, at vi skal spise mindre kød og mere grønt - men grøntsager har sjældent den eftertragtede umamismag, som vi elsker, og nogle grøntsager har en bitterhed, vi ikke bryder os om.
Vi kan have nok så gode intentioner om at spise...
BIOGRAFIER
ANBEFALET TIL DIG
Ved det svenske folkemøde Almedalsugen, der foregår 3.-7. juli, bliver valgkampen skudt i gang i Sverige. Partiledernes taler kan blive afgørende for, hvilke emner der får fokus i valgkampen – og dermed for valget.
Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Natalie Zahle om optagelsessystemet.