Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Tinder er et symptom på jeres triste travlhed!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Casanova om dating-apps.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I dag finder mange intimitet og kærlighed ved hjælp af forskellige dating-apps. Du var jo selv en fantastisk scoretrold – i hvert fald ifølge dig selv. Hvordan bar du dig ad i en tid uden Tinder og Happn? Og ser du egentlig de moderne remedier som en succesfortælling eller falliterklæring i kunsten at forføre?

- Jamen, jeg stødte jo konstant ind i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Giacomo Casanova (1725-1798), var en veneziansk eventyrer, forfatter og herostratisk berømt kvindebedårer. Casanova foretog mange rejser rundt i Europa. Her mødte han et bredt udsnit af datidens befolkning foruden kardinaler, konger og kunstnere som f.eks. Voltaire, Goethe og Mozart. Undervejs på sin færden forførte han et utal af kvinder med mere eller mindre fine metoder. Casanova afskyede ægteskabet og blev aldrig gift. Efter mange år på farten, afbrudt af gældsfængsel og anklager om spionage, blev Casanova i 1785 ansat som sekretær for en bøhmisk greve hos hvem han blev til sin død. I 1789 påbegyndte han sine erindringer, der fik den franske titel Mémoires ou Histoire de ma (Mit livs erindringer). Værket findes i forskellige oversættelser og udgivelser og udkom 2013-2015 i den fornemme franske Pleiade-serie. Histoire de ma vie anses for at være en af de væsentligste kulturhistoriske kilder til 1700-tallets kultur.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Anne Fastrup, ph.d. og lektor i litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Fastrup har bl.a. forsket i 1700-tallets libertinere.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Københavns Universitet
Anne Fastrup er ph.d. og lektor i Litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Hun forsker i spansk, fransk og engelsk litteratur 1500-1800.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu