Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 4 min.

”Nedlukning af kulturlivet gør os følelsesmæssigt immune!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge William Shakespeare om nedlukningen af kulturlivet.

Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Den sidste måned har teatrene og det øvrige kulturliv ligget stillet - igen. Du oplevede jo selv lignende nedlukninger i din tid. Hvad tænker du, når du hører, at museer, teatre og spillesteder har været nødt til at smække dørene i?

- En digters...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

William Shakespeare (1564-1616) var en engelsk digter og dramatiker. Han var en del af det banebrydende engelske renæssanceteater og regnes ofte for at være den største engelske forfatter nogensinde. Blandt hans værker findes skuespil som Romeo og Julie, En Skærsommernatsdrøm, Hamlet og Kong Lear. Hans skuespil, hvoraf mange også er filmatiseret flere gange, er oversat til alle moderne sprog og opføres stadig verden over.

Hans svar er skrevet af Anne Sophie Haahr Refskou, ph.d. og videnskabelig assistent ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet.

BIOGRAFIER

Brian Traantoft Rasmussen
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Anne Sophie Haahr Refskou
Aarhus Universitet
Ph.d. og videnskabelig assistent ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Refskou forsker i renæssancelitteratur og -kultur, herunder Shakespeares forfatterskab og dets mange efterliv.

ANBEFALET TIL DIG

Diktatorernes kamp i Kasakhstan

Efter nytår blev Kasakhstan ramt af omfattende folkelige demonstrationer. Det kasakhiske regime stod splittet mellem den nuværende og den tidligere præsident, men endte med at svare brutalt igen, bl.a. med hjælp fra Putins Rusland. Jakob Tolstrup, lektor i statskundskab, skriver om den centralasiatiske magtkamp.

Grøn omstilling presser fremtidens elforsyning

Danmarks behov for strøm står til at blive mere end fordoblet over de næste tyve år. Flere elbiler på vejene og elektriske varmepumper i villaerne vil presse det eksisterende elforsyningsnet til det yderste. Hvis ikke vi skal risikere overbelastning og udfald, er der både brug for en udbygning af nettet, intelligente styringsløsninger og nye forbrugsvaner.

Menu