Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Nedlukning af kulturlivet gør os følelsesmæssigt immune!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge William Shakespeare om nedlukningen af kulturlivet.

Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Den sidste måned har teatrene og det øvrige kulturliv ligget stillet - igen. Du oplevede jo selv lignende nedlukninger i din tid. Hvad tænker du, når du hører, at museer, teatre og spillesteder har været nødt til at smække dørene i?

- En digters hjerte bløder – ikke kun hans pengepung – når kunstens stemme forstummer!

På min egen tid stod...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

William Shakespeare (1564-1616) var en engelsk digter og dramatiker. Han var en del af det banebrydende engelske renæssanceteater og regnes ofte for at være den største engelske forfatter nogensinde. Blandt hans værker findes skuespil som Romeo og Julie, En Skærsommernatsdrøm, Hamlet og Kong Lear. Hans skuespil, hvoraf mange også er filmatiseret flere gange, er oversat til alle moderne sprog og opføres stadig verden over.

Hans svar er skrevet af Anne Sophie Haahr Refskou, ph.d. og videnskabelig assistent ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Aarhus Universitet
Ph.d. og videnskabelig assistent ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Refskou forsker i renæssancelitteratur og -kultur, herunder Shakespeares forfatterskab og dets mange efterliv.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu