Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Staten skal holde sine fingre fra medierne!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Viggo Hørup om regeringens medieudspil.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I begyndelsen af februar præsenterede regeringen sit nye medieudspil. De foreslog bl.a., at der skal gives mere støtte til lokale og regionale medier og at der skal være mere kontrol med tech-giganter. Du jo var selv både minister og avisredaktør. Er det statens opgave på den måde at blande sig i det danske medielandskab?

- Nej, den skal holde...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Viggo Hørup (1841-1902), dansk politiker, redaktør og minister i den første Venstreregering efter systemskiftet. Hørup stod forrest i forfatningskampen og kæmpede hele sit liv for et reelt, folkeligt demokrati i Danmark. Han var medlem af Folketinget og grundlægger af Politiken. Han skrev stort set kun i avisen, men i hans mange artikler om aktuelle emner, finder man også et konsistent og klart syn på, hvad demokrati er. Læser man artiklerne, vil man også se, at Hørup beherskede det danske sprog til absolut perfektion.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Peter Lauritsen, professor mso i Informationsvidenskab ved Aarhus Universitet. Peter Lauritsen udgav i 2020 bogen Hvad skal det nytte? På sporet af Hørups demokrati.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Professor MSO, Aarhus Universitet
Peter Lauritsen, Professor MSO, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Forsker i overvågning, data og demokrati.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu